Üdvözöljük a FOX SPORT TEAM Kerékpáros és Szabadidős Sport Egyesület weboldalán!

Bemutatkozás

FOX SPORT TEAM
Kerékpáros és Szabadidős Sport Egyesület

 

Bemutatkozás

/CÉLOK, TEVÉKENYSÉG, KÖZÖSSÉG, SPORT PROGRAMOK/

 

 

Tartalom jegyzék:

 

  1. Egyesület neve, egyesület adati
  2. Egyesület megalakulása, története
  3. Egyesület céljai, közösség formáló ereje, célkitűzése
  4. Egyesület Programja, Rendezvényei
  5. Egyesületet támogató tagok szerepe és közösséget alkotó egysége

 

1. Egyesület neve, egyesület adatai:

Neve: FOX SPORT TEAM Kerékpáros és Szabadidős Sportegyesület

Rövidített név: FOX SPORT TEAM SE

Szervezet nyilvántartási száma: 13-02-0007839

Szervezet székhelye: 2534 Tát, Bécsi út 55.

Országos azonosító: 1400/60138/2020/2300049777410

Eljáró bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék

Létesítő okirat kelte: 2020.02.21

Egyesület formája: Sportegyesület

Adószám: 19249045-1-11

Statisztikai számjel: 19249045-9312-521-11

 

2. Egyesület megalakulása, története:

 

A FOX SPORT TEAM Kerékpáros és Szabadidős Sport Egyesület 2020-ban alakult Táton (Komárom – Esztergom megyében). Az Egyesület megalakulása előtt kettő évvel (2018-ban) elindította a városban teremkerékpáros edzéseit (Spinning®). A teremkerékpáros edzés program (Spinning ®) sajátosságai révén kialakult egy közösség, mely a mai napig szép számmal növekszik. Az edzés programnak köszönhetően az idejáró vendégek nem csak a kikapcsolódás-, hanem az állóképességük javítása és egészségük megőrzése miatt járnak. Az edzéseket vezető Instruktor és pár vendég segítségével a jövőbeni célunk hamar megfogalmazódott. Hogyan lehet a teremkerékpáros programot népszerűsíteni az ifjúság, a gyerekek és a családok körében? Hogyan formálhatunk és fejleszthetünk közösséget? Hogyan tudjuk széles körben bemutatni edzésprogramunkat? Hogyan adhatjuk át a biciklis sport szeretetét felnőtteknek, az ifjúságnak, a gyermekeknek és családoknak?

Az elhatározás megszületett!

  

Létrehoztunk egy olyan sportegyesületet, amelynek célja és feladata az egészség megőrzése és a kerékpáros sport szeretetének népszerűsítése, mind kicsiknek és nagyoknak – fiataloknak és időseknek, családoknak, egyedülállóknak.  Hamar megfogalmazódott bennünk, hogy egyesületünk nemcsak termi edzéseket, hanem szabadtéri biciklis edzéseket és túrákat is szervezzen.

A kerékpározást mind sport, mind pedig szabadidő tevékenység formájában végezzük:

- Sportteremben (teremkerékpár edzések (Spinning®)),

- Szabadtéri kerékpáros túrák, edzések, sportrendezvények.

 

2020-as évben törvényes formába öntve tevékenységünket FOX SPORT TEAM Sport Egyesületként dolgozunk tovább.

 2021 és 2022-es években az Egyesületünk fejlődése továbbra is töretlen, ebben az időszakban sporttevékenységünk fejlesztését helyeztük előtérbe. Edzéseink és túráink szakmai hátterének biztosítása és magasabb szintre emelése volt a cél.

 2023-ban új sport szakággal bővült tevékenységünk, ez pedig a futás. Az új szakág bevezetésével egyesületünk új korszakot nyitott sportéletében. A futás, mint sport szintén fontos szerepet játszik közösségünk formálásában. Mind edzések, mind szabadidős tevékenység esetében kiváló mozgásforma felnőttek és gyerekek számára.

3. Egyesület céljai:

Egyesületi céljainkat, hogy is tudnám jobban bemutatni, mint tevékenységeinken keresztül:

- Teremkerékpáros edzések – Spinning®

A Spinning® az egyik legkiválóbb kardió edzés, mely egyszerre fejleszti a testet és a lelket, a mentális képességeket és az állóképességet is. Ez a mozgásforma méltán népszerű, mára már filozófiává, életformává nőte ki magát. A legjobb, hogy kortól és nemtől függetlenül bárki űzheti. Spinning® óráink kiválóan alkalmasak felnőttek, gyermekek és az ifjúság fejlesztésére is.

 - Futás –

Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok bármikor bárhogyan elkezdhetik, mi segítünk! A futás szó hallatán mindenki megretten, „hú nem bírom” érzés kerekedik felül. Mi tudjuk és biztosak vagyunk benne, hogy neked is sikerülhet megtanulni és megszeretni a futást.  Futást, oktató tréner segítségével nem csak az alapokat sajátíthatod el, hanem a magad edzését is kialakíthatod. Miért is futnál egyedül, csapatban jobb! Itt lehetőséged megtanulni, futó edzéseken reszt venni és egy szuper közösség tagjának lenni.

 - Kerékpáros túrák -

Egyesületünk minden évben meghirdeti túráit. Ezek között megtalálhatóak a kerékpáros teljesítmény túrák és a családi kerékpáros túrák. Egyesületünk túra programjai a közösség építésében fontos szerepet játszanak.

 - Gyermek és ifjúsági programok -

Gyermek és Ifjúsági programjaink igen népszerűek a fiatalok és gyermekek körében. Előzőekben szó esett a benti termi edzésekről. Ehhez szorosan kapcsolódnak a gyerekek számára elérhető szabadtéri programok (pl.: ügyességi bringás vetélkedők, bringás akadály pálya, KRESZ pálya). A szabadtéri programokon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek játékos módon, mégis hatékonyan sajátítsák el a közlekedési ismereteket, amelyeket egy erre a célra felállított közlekedési pályán gyakorolhatnak.

 - Kerékpáros közlekedési ismeretek oktatása és azok alkalmazása -

Nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy a kerékpáros közlekedési ismereteket megismerjék, elsajátítsák és alkalmazzák a programjainkon résztvevő fiatalok és felnőttek egyaránt. Alapvetően a gyermekek és tinédzserek számára szóló rendezvényeinken a kerékpáros akadálypálya mellett fontos szerepet kap a kerékpáros közlekedési tanpálya.

 A fenti tevékenységek felsorolásából jól látszik, hogy egyesületünk célja nem csak a terembringás edzésekben mutatkozik meg, ahol állóképesség javítása és egészség tudatosság a cél, hanem abban is, hogy kerékpáros túráink alkalmával közösséget építsünk, formáljunk, valamint a kisebb és nagyobb gyerekeket sporttudatos életmódra neveljük, hiszen a sport nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is edzi a jellemet, formálja a személyiséget. Jeligénk, jelmondatunk is ezt tükrözi: „Mozgásban velünk!”. Az egyesületi forma (megalakulás előtti időszak) előtt is már számtalan szervezett túrát és benti termi edzésprogramot tudhattunk magunkénak. Egyesületünk megalakulásával ez csak gyorsabban fejlődött. Büszkék lehetünk és vagyunk az eddigi elért eredményeinkre.

Tevékenységünket városunkon túl a környékbeli településeken és a határon átnyúlva végezzük. Túráink és programjaink nem csak a helyi közösséget fejlesztik, hanem a határon átnyúló testvér településekkel is kapcsolatban áll. Látható, hogy munkánk eredményeképpen a fiatalokat és családokat is megszólítjuk, és a szervezett közös programjainkon boldogan, nagy számban vesznek részt. Eredményinkkel kapcsolatosan bővebb információért látogasson el Facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/groups/foxsportteam.hu/ vagy a https://www.foxsportteam.hu

4. Egyesület Programja

Sport Egyesületünk minden év elején meghirdeti éves programját. A programok első sorban túra jellegű programok, mindig az aktuális évhez igazodnak és egyesületünk célkitűzéseihez kapcsolódnak.

Programjainkat két csoportra osztjuk:

- Családi kerékpáros túrák

- Felnőtt túrák

Túráink évente megújulnak és frissülnek. Túrák mellett megtalálhatóak éves programjaink is mint:

- Sportnapok: Spinning® teremkerékpáros bemutatók, szabadtéren is

- Tömegsporti sportnap – városi és regionális rendezvény – fitnesz szabadtéri órák

- Kerékpáros rendezvények

- Futó sport rendezvények (2023-tól)

 

Ha csak egy példát említsünk, minden évben megrendezésre kerül városunkban (Tát) a  Night Ride nevű  rendezvényünk. Esti kerékpáros felvonulás a városban tervezett útvonalon!

Programokból is látszik, hogy egyesületünk tagjai, vendégei és nem utolsó sorban a rendezvényre jelentkezők számára nyújt a kerékpározással kapcsolatos programokat a közösség építés jegyében.

5. Egyesületet támogató tagok szerepe és közösséget alkotó egysége

Egyesületünk minden évben meghirdeti tagfelvételét. Minden évben lehetőség van csatlakozni hozzánk és az egyesület célját támogatni és részt venni vagy részt vállalni feladataiból. Egyesület tagjai mind olyan személyek, akik az egyesület céljait támogatják, gyakorolják. Sikerünk záloga tagjainkban van, akik önkéntesen csatlakoznak egyesületünkhöz, ezzel is támogatva a munkánkat. Egyesületi tevékenységünk fő magja kezdetben a teremkerékpáros edzések tartása (Spinning órák) volt, ahogy szervezetünk fejlődött, bővítettük tevékenységünket a kerékpáros túrákkal, illetve 2023-tól egyesületünk új sport szakággal büszkélkedhet és ez a futás.

Teljesen más felépítésünk van, mint egy átlagos kerékpáros és szabadidős egyesületnek vagy sportegyesületnek. Alapító tagjaink, támogatóink önkéntesek, eseményeinken díjazás nélkül látják el a feladatokat. Termi edzéseinket két szakoktató tartja, egyesületünk elnöke és alelnöke, munkájukat ők is karitatív módon végzik. Egyesületünk a befolyt bevételeket eszközök beszerzésére, rendezvényeink költségeinek megtérítésére fordítja.

Közösségünk társadalmi szerepvállalása igen fontos nem csak sport területén, hanem az ifjúság egészséges életmódra való nevelésében is.

 

Kelt: Tát, 2020 november 01.

Dokumentum frissítve: 2023. 03. 12.

 

  

                                                                       s.k.

  Hajdu Bálint
 Egyesület Elnöke
Fox Sport Team SE