Üdvözöljük a FOX SPORT TEAM Kerékpáros és Szabadidős Sport Egyesület weboldalán!

Spinning®

A SPINNING® csoportos, a zene ritmusára végzett teremkerékpár edzés, melynek segítségével kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül bárki elérheti céljait! Kiváló az állóképesség fejlesztésére, a keringési- és légzőrendszer egészségi szintjének növelésére és a mindennapi stressz leküzdésére. Az edzés során nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is erősebbek lesznek a vendégek. Az óra speciális, SPINNER® kerékpárokon zajlik, 40-45 perc tekerésből és az azt követő nyújtásból áll.

A SPINNING® edzésen nincs bonyolult koreográfia, így minden vendég saját magára tud figyelni. A terhelés mértéke kizárólag az egyén döntése!

Kicsit bővebben

Mi az a SPINNING® és mit kell tudni róla?

A Spinning egy beltéri bringás edzésprogram, amely, hasonlóan a kinti tekeréshez, az egyik legjobb kardioedzésnek számít. Egyszerű és nagyszerű, csak bringás mozgásból áll és motiváló zenére, on- vagy offline edzésekkel juthatsz új magasságokba vele, miközben sokat teszel fittségedért, egészségedért, jó közérzetedért az edzés alatt (és persze utána is). Egy profi SPINNING® bringa úgy van kialakítva, hogy a tekerés tempóját és intenzitását magad szabályozhatod, amiben segítségedre van a fokozatmentesen állítható ellenállás gomb. Ezáltal te szabályozhatod a tekerés nehézségét, amely a könnyű, frissítő pedálozástól a legkeményebb terhelésig terjedhet.

A SPINNING® ezért tökéletes sport lehet bárki számára, hiszen tekerni  mindenki tud, pláne egy álló bringán, amelyet ráadásul maximálisan személyre szabottan tudsz beállítani, az edzés intenzitását pedig saját céljaid szerint alakíthatod.

 

- Megedzi a keringési rendszert és erősíti az izmokat -

A SPINNING® edzés elsősorban és mindenekelőtt az állóképességedet edzi. Tekerés közben a munka javát a szíved és a keringési rendszered végzi, így megemelkedik a pulzus és gyorsan pörögnek a kalóriák. Emellett, mint minden bringás mozgás, tested legnagyobb izomcsoportjaidat mozgatja meg, méghozzá elsősorban az alsótested izmait.

A SPINNING® nagyon hatékony mozgásforma azok számára, akik munka után szeretnék levezetni a stresszt, vagy bármi más tevékenységből szeretnének teljesen kikapcsolódni. A SPINNING® edzés az igazi énidő szinonímája is tud lenni: azalatt a bizonyos egy óra alatt megszűnik a külvilág, csak az aktuális pedálcsapás számít és hirtelen távolinak tűnnek a mindennapok nehézségei. Ennek persze kémiai oka is van: egy kiadós kardiózás bizonyítottan megemeli az endorfin és az adrenalin szintjét a testedben: alig pár perc tekerés után úgy érzi az ember, hogy képes lenne megváltani a világot! Mindebben inspiráló zenék és lendületes instruktorok segítenek, így könnyű átlendülni az első néhány alkalom kihívásain is.

Segíti a fogyást

Mint az egyik legjobb kardioedzés, mely tested legnagyobb izomcsoportjait veszi igénybe, igazi kalóriafaló is. Egy átalagos, 60 perces SPINNING® edzésen nemtől, testi paraméterektől és a tekerés intenzitásától is függően akár 800-1000 kalória is elpöröghet, amivel kiválóan segíti a fogyást, elősegíti a testsúlykarbantartást és az izmaid feszességéről is gondoskodik.

Óvja az ízületeket

Azoknak, akiknek problémájuk van a térdükkel, a hátukkal, esetleg a csípőjükkel, zömében le kell mondaniuk az olyan mozgásformákról, melyek megterhelik az ízületeiket. Ilyen esetben is tökéletes választásnak bizonyul a SPINNING®. Ortopéd orvosok körében régóta evidencia, hogy a kerékpáros mozgás az egyik leghatékonyabb aktivitás rehabilitációs célra is. Ugyanis, a futással szemben a tekerés kötött pályán történik és nincsenek jelen az ízületeket érő káros erőhatások, mint amilyen például az ütődés, rázkódás. A sérülésveszély jól beállított kerékpáron minimális, annál több pozitív hatása van viszont nem csak az egészséges, de a sérülésből regenerálódó ízületekre is.

Bővebben talán így lehetne összefoglalni, hogy mi az a SPINNING®. Csak úgytudod meg, ha eljössz hozzánk és kipróbálod. Szakképzett Instruktoraink várnak téged sok szeretettel! Jelentkezéshez kattints a menüben az Online foglalásra és már is helyet biztosítasz magadnak az órára! Kalandra fel!